Skladišče 172

kombinirani prostor
ples & joga & dogodki & studio

Redni tečaji in delavnice

V Skladiču 172 potekajo redni tečaji plesa flamenka in joge. Ples je odličen zdravnik za zdravega duha, joga pa temu dodaja še skrb za zdravo telo!

Z mesečno frekvenco v Skladišču 172 organiziramo tudi sodobno-plesne ali gibalne delavnice, včasih večdnevne, včasih enodnevne. Potekajo v sodelovanju z gostujočimi plesalci, koreografi in pedagogi, kar plesalcem Skladišče 172 omogoča spoznavanja različnih gibalnih pristopov in metodologij.

>> prihajajoča delavnica

Flamenko

Zvočni ples prežet z ritmom in strastjo naravnost iz Španije! Tehnika nog zapateado, rok brazeo, obratov, premikov v prostoru, učenje ritmičnih vzorcev, przemljitev, eleganca, pretok in neizmeren užitek! Učili se bomo tudi flamenko koreografij na različne flamenko ritme, s plesom poslušali zvok kitare ter ga prilagajali flamenko petju. V studiu bomo prirejali flamenko večere, kjer bodo tisti željni nastopanja, nova znanja lahko delili in se z vsemi skupaj veselili!

Joga za moč in prožnost

Vadba speljana iz osnov tradicionalne Ashtanga Yoge. V različnih zaporedjih nanizane vaje, ki vaše telo ogrejejo, ozavestijo dih, ter poskrbijo za moč in razteg mišic celotnega telesa. Z redno vadbo telo postaja odporno in misli osredotočene. Sprostitev na koncu vsake vadbe pa je kot češnja na smetano, ki na vaš obraz naslika nasmeh, ter pričara notranji mir.

Joga za sprostitev

Vadba temelji na položajh Yin Yoge, ki krepijo žensko energijo - jo prebujajo, speljejo po telesu ter prizemljijo. Primerna je za pripadnike obeh spolov, namenjena pa je predvsem sprostitvi, za katero je hvaležno vsako telo. V večernih urah bomo telo ogreli, ga predihali, razteznili in sprostili. Predali se bomo prijetni utrujenosti ob koncu dneva ter se pripravili na nočni počitek. Verjemite, naslednjega dne se boste prebudili sveži in polni energije!

Delavnice